Exclusieve Weekendeditie!!!!
Door: José
Blijf op de hoogte en volg José
11 Oktober 2010 | Nederland, Amsterdam
Véééél eerder dan jullie hadden verwacht toch even een speciale joseopcuracao weekendeditie. Er is dit weekend veel gebeurd en dit wil ik natuurlijk graag met mijn fans delen…...
Er zijn zowel goede als slechte momenten geweest en ik zal beginnen met het slechte…….
Mijn lieve roze jeepje is helaas niet meer. Hij kon al een tijdje alleen maar kleine tripjes aan, en de wilhelminabrug hoefde ik al niet eens te proberen. Vol goede moed toch geprobeerd hem te laten maken maar dit ging allemaal teveel tijd in beslag nemen en de verhuurder wilde inmiddels alweer nieuwe huur zien en heb ik besloten hem in te leveren en op zoek te gaan naar een nieuwe liefde. Afgelopen zaterdag werd hij dus opgehaald met pijn in mijn hart maar voor zowel mijn roze liefde als voor mij is het beter zo….Onderaan dit bericht is ook voor jullie ruimte om je emoties te delen.
Gelukkig scheen op deze pijnlijke zaterdag het zonnetje volop en was het tijd voor een middagje bakken en braden op mijn favoriete strand Cas Abou!! Na eindelijk een héééél klein bruin kleurtje gecreëerd te hebben met gierende banden naar Zanzibar voor de happy hour. Oké hier komt weer een klein beetje slecht nieuws want het autootje van Helen had er geen zin meer in. Dan zit er niks anders op dan wachten, en wachten op een autobaas doe je met een biertje. Na 3 hele kwartieren was de beste man op plaats van bestemming, en kon Helen na wat kauwgomstukkies gekauwd te hebben en deze in het gat gestopt te hebben weer rijden. Met veeel honger zanzibar gemist.
Door de vetrollen die avond gekozen voor een Salade op het Wilhelminaplein speciaal voor een koninklijk avondje. Die avond was een historisch moment gaande. Voor de niet nu.nl lezers kan ik uitleggen dat de Nederlandse Antillen op 10.10.10 niet meer bestaan en dat Curacao dus nu een land is!! Jawel en ik was daarbij samen met Maxima en Willem-alexander. (Kan ik dat toch later aan mijn kleinkinders vertellen dat oma erbij was als ze het verhaaltje in hun geschiedenislaptop lezen)
Tante max en ome willem zouden om 10 uur arriveren dus om kwart voor 10 verzonnen ook eens te gaan kijken. Wie als laatste aankomt en lief kan lachen kan op de pondjesbrug tussen de pers plaatsnemen en zo het koninklijk paar eerste rang begroeten. Antiliaanse 10 uur is 11 uur dus na een uur afzien op me hakjes kwam ze hoor! 30 Seconden konden we genieten van onze prins en prinses. Toen gillend de brug weer over naar een wijntje op Mambo. Om 12 uur vlagoverdracht en vuurwerk en toen was het officieel over met de antillen, antilianen en antiliaanse guldens.
Zondag was voor ons ook een speciale dag. Er was een georganiseerde jeepsafari voor 100 gulden vanuit wereldstage. De bende van Hugenholz heeft zelf jeepjes dus doet de tocht zelf wel in het kader van besparing. Gewapend met wijn,broodjes,vetvrije chipjes en water op pad gegaan met als 1e doel de spuitende grot midden in een natuurlijke jacuzzi. De weg was bruut en vol modderpoeltjes maar we konden ze allemaal aan. Bijna allemaal want 1 was wel heel diep en ineens stond de witte samurai stil. Superheld Helen jumpt de auto uit en gaat meteen duwen. Resultaat een bruin jurkje vol modder. Ik was cameravrouw en kon helaas niet helpen, wilde het mn witte pakje ook niet aandoen. Willemijn was door een cactus geblesseerd geraakt en was te geschokt om te helpen. Lau moest het stuur in toom houden en Jill had door het lachen geen kracht dus het was aan Helen de auto eruit te duwen. Na de aandrijving op de voorwielen gezet te hebben vloog het jeepje zo uit de modder. Om de volgende zes modderrivieren te ontwijken hebben we de cactus route genomen, en met succes!! We hebben de jacuzzi vol zeewier gevonden, en een paar mooie pica’s kunnen schieten. Je raad het al toen gewoon dezelfde weg zonder fouten weer terug. De chauffeurs zijn geslaagd!!
2e doel was een boom, een hele oude boom, de oudste boom van Curaçao. Maar een boom is dicht op zondag! DUHH!!
Dan maar opzoek naar schilpadjes, deze zitten alleen op een terrein dat bewoond en afgeschermd is. De blondjes zijn erop af gegaan en we zijn het bord BERBODEN TOEGANG SCHIETTERREIN als één van de weinigen gepasseerd. Een hert,roofvogel,geitjes,een spookauto waar cactussen uit groeien en een stier die vroeger dromedaris was later nog geen enkele schilpad gespot. Jammer maar een hoofdrol in een westernfilm was ook leuk.
Het laatste doel was de blauwe kamer. Vanaf een strandje kan je met meneer captain Goodlife in een bootje naar de grot. Duikbril en snorkel zonder tuutje op en op de boot. Binnen 1 minuut waren we op plaats van bestemming en dit moest ook niet langer duren. Hup van de boot af en een Antilliaanse meter (3 dus) onder water zwemmen en je bent er! Zwembroekjes die licht geven een blauwe zee en veel zout in je bek en ogen was het resultaat. Foto´s maken en er weer uit! GODZIJDANK! Met de boot weer terug na eerst een paar Boeddha’s te spotten in de rotsjes en op naar huis.
Toe aan happy hour roken we Willemstad al onderweg. Tot dat we ploep hoorde en dit weer autopech betekende. Dit keer de jeep van Jill. Het gaspedaal brak af…………. Ik kreeg een deja vu. We moesten wachten. En wachten op een verhuurder doe je met een wijntje. Na een half uur opstopping konden we weer door en eindelijk met jeep- en zeebenen naar Wet&Wild voor onze wekelijkse welverdiende borrel.
Zo dit was de speciale exclusieve weekendeditie van mijn avontuur op Curacao. Nu moet er weer gewerkt worden om om 5 uur weer te kunnen proosten op weer 8 uur stage.
Foto´s zullen snel volgen, ik kan er alleen maar tien op deze site plaatsen voor de rest verijs ik jullie naar hyves en facebook:)
AYO FANS EN TOT ZEER SNEL!!
Mis jullie xxxxxxxxxxxx
AYO FANS EN TOT ZEER SNEL!!
Mis jullie xxxxxxxxxxxx
11 Oktober 2010 - 19:29
Niels:
Drukke stagedag Jose? :P -
11 Oktober 2010 - 19:36
Mams:
Ik ga nu toch wel twijfelen of je met een serieuze stage bezig bent
Leuk hoor dat filmpje met
maxima doe maar goed bewaren.
xxx veel plezier verder en vergeet je stage opdracht niet. -
11 Oktober 2010 - 19:49
Kaas:
Top verhaal Sis. Lin en ik hebben ons weer rot gelachen. Ik ben benieuwd of de koe aka dromedaris nog leeft als ik er ben. Doe je ome willem en tante max de groeten!
Love you! -
12 Oktober 2010 - 07:17
Maris:
Je verhalen worden steeds hilarischer :-D