Het avontuur is doormidden!
Door: José
Blijf op de hoogte en volg José
25 Oktober 2010 | Nederland, Amsterdam
Bon Dia lieve lezers,
Precies vandaag is mijn avontuur alweer doormidden. Ik ben alweer op de helft wat eigenlijk heel gek voelt. Moet nog veelte veel doen en beleven!! Ik moet nog visite krijgen van de leukste zus en liefste papa en mama, nog kerst vieren op mijn slippers en misschien ook wel met kleine Kari , nog met dolfijntjes zwemmen, stage afronden, nog happy hours bezoeken,nog een bruine kleur krijgen en nog veel meer. hoop dat ik het allemaal nog voor elkaar krijg in die twee maandjes dat ik hier nog mag vertoeven. Ik doe in ieder geval erg mijn best en ik hoop dan ook dat jullie daarom een beetje respect op brengen voor het feit dat ik niet elke week een verhaaltje kan schrijven. Maar dit bouwt de spanning aardig op toch?..
Voordat ik begin met het vertellen hoe leuk en gezellig het hier allemaal is wil ik nog even wat felicitaties een plaatsje geven in dit blogje!
Allereerst een felicitatie aan me Zus Marcia! Van harte gefeliciteerd met baby Jazzebelle Fay!! Zodra ik weer thuis ben kom ik snel langs om te laten zien wie Neptante José is, met natuurlijk een leuk cadeautje uit de Caribbean!!
Als tweede een felicitatie aan mijn hard werkende wederhelftje die woensdag jarig is. Ik hoop dat je ondanks je drukke leven toch nog tijd hebt je verjaardagje te vieren, en ik hoop dat we er eind december met een cocktailtje in ons hand nog even op kunnen proosten.
Als laatste nog een felicitatie aan mijn grote nicht Danielle en de inmiddels in de familie geïntegreerde Kevin. Ik heb vernomen dat ze inmiddels in hun nieuwe paleis wonen en het helemaal leuk hebben. Gefeliciteerd met jullie huisje en ik kom op 30 december meteen een warme chocomel drinken!!
Zo dat was dat!!
Ik zal proberen verder te gaan bij waar ik was gebleven….
Na een week zonder autootje mezelf verplaatst te hebben, had ik er genoeg van. Het internet werd weer afgespeurd en voor ik het wist hing ik alweer aan de telefoon met een nieuwe verhuur meneer. Dit keer een Nederlander (ik weet niet wat het is maar het voelt gewoon net iets beter dan zon zwartjanus!). Het mooiste was nog dat het verhaal was dat ik hem meteen dezelfde avond al kon krijgen. Nou een uur te laat (Die Nederlander woont al 30 jaar op het eiland) was daar mijn gloednieuwe Nissan Sentra. Deze auto is misschien niet roze (kan nog even niet plaatsen welke kleur dan wel) en heeft misschien geen open dak maar rijd heeerlijk! Lekker schapenvachtje achterin waar iedereen zo graag op zit en het is een automaatje dus me linkerbeentje krijgt ook wat meer rust!Dezelfde avond is hij nog uitgetest met een ritje daar de hockey! Gewapend met hippe sportoutfit en een grote fles water gingen we weer zeer zelfverzekerd naar de training die deze keer iets serieuzer verliep dan de vorige keer. Maar dat betekende wel dat ik nu precies weet hoe ik moet slaan en dat ik meer van de verdediging ben dan van het aanvallen!! Ik vind dat hockeyen echt leuk dus ik denk dat ik wanneer ik weer het mooie Dordrecht betrek mezelf maar inschrijf bij DMHC! Jammer dat het dan net winterstop is;)
Die week was er ook nog de dag van de lach van de cliniclowns! Jawel die hebben ze hier ook. Dit werd gevierd met een Cabaretshow van Wesje in het Renaissance hotel. Wesje is de beste cabaretier van Suriname en trekt ook volle zalen in Nederland zeggen ze;).. Ik zet me graag in voor het goede doel en omdat we via wereldstage bijna gratis konden gaan hebben we ons eraan gewaagd hihi. Jurkje aan want het was in een chique hotel. Helaas stond de airco op -45 en kon ik door de kou of door zijn Surinaams accent begreep ik de helft van de grappen niet maar goed we waren een avondje van de straat. Na de show nog een borrel en rondleiding door het hotel van Wesje en zijn dansertjes. Later nog een borrel en stoelendans rond een palmboom met als hoofdprijs zwemles van Wesje in het Renaissance zwembad. Helaas kon de prijs niet weggegeven worden omdat er na 10en niet meer gezwommen mag worden BALEN ZEG!
Dat weekend samen met Jill doorgebracht omdat onze partygangers een weekend zonder ons in Bonaire gingen vertoeven! Oké we waren jaloers maar hebben wel weer een leuk weekend gehad. Vrijdag op een dubbelfrispoolparty geweest welgeteld na een half uur weggerend! We wilde er nog niet dood gevonden worden. Toen naar Tsunamie op mambo een band uit Aruba. Na het enige liedje dat we kende gehoord te hebben ook hier weggerend en bij Cabana uitgerust en naar rare mensen gekeken. Toch nog een dansje gemaakt met Wesje op Mambo en toen naar huis! Zaterdag de hele dag gaan winkelen met inmiddels locals Helen en Iris. KEEK ME OGEN UIT! Het was bijnaaa gratis. Cheese wij gaan hier ook een dagje heen! Na een biefstukje (helaas geen paard) met dikke kleding naar de bioscoop! Ze hadden me alleen niet verteld dat er geen ondertiteling bij zat.. Maar ik begreep het verhaal dus ik mag trots zijn;) Zondag mezelf al om half 10!!!!!! Op Mambo gebivakkeerd om aan mijn kleur te werken! IK WORDT GEWOON NIET BRUIN SNAP ER NIKS VAN!!!! Heb die middag de diva’s die met privéjet terug naar Curaçao vlogen opgehaald op Hato en toen was daar meteen het verhaal WEGAAN VERHUIZEN EN WEL SNEL!! Op foto’s zagen we slavenhuisjes op Bonaire die verdacht veel leken op de hokjes aan de Hugenholz en dat kan dus beter.
Maandag 17.30 spoedvergadering met een wijntje om Wallie te bellen! Jill had al wat research gedaan en ik was er om op een zakelijke manier een afspraak te regelen. Het zakelijke was er al snel vanaf maar omdat Walter me aardig vind omdat ik ook uit Dordt kom en heb gezegd dat ik voor DFC ben, konden we al een dag later een appartementje bezichtigen. Na de bezichtigingen goed overleg hebben we unaniem belsloten te verhuizen!!! En dan ook meteen Zaterdag!
Vrijdag heel verstandig naar Cabana gegaan voor een dansje want dan zijn we lekker op tijd thuis en kunnen we zaterdag vroeg verhuizen juist ja! Jill en ik waren voor dat we naar Cabana gingen al afgeschreven door de happy hour met me collega’s maar goed ik had afgesproken met vakantiegangers uit Dordrecht dus weer opgedoft en afgestoft en hup weg! Die middag heb ik bij Kontiki Guus Meeuwis met crew en aanhang (lees: Heel veeel kinderen) verwelkomt met een glaasje Jus! Guus komt namelijk optreden komende donderdag op Mambo. Die avond was hij ook bij Cabana zijn jetlag aan het verdrinken terwijl ik netjes aan een watertje zat. Lau wilde wel een foto dus hup ze vraagt t wel even! Oké hij had geen tijd. Even later is het toch gelukt waarna hij vroeg! Hé was jij niet dat meisje met die jus d´orange en huh nu zit je aan het water gaat het wel goed met je!! Even snel een babbeltje gemaakt met onze Guus maar niet te lang want ik had het druk!
Om half 9 ben ik brak opgestaan om alle koffers te pakken en verslepen naar ons nieuwe hutje. Toen heel de gang was bezaaid met tassen en koffers was ons nieuwe paleis een feit! Een paleis dat is het ook echt, compleet met privéstrand,airco,warme douche, lekkere onderburen en eettafel!!
Na een WARME douche naar Brakkeput Mei Mei! Voor een avondje theater met Brigitte Kaandorp die speciaal voor haar bezoek aan Curaçao een showtje had gemaakt! Ik betrapte mezelf erop dat ik het soms nog echt leuk vond ook hihi! Dus oma Annie volgende keer ga ik met u mee!! Toen genoten van het eerste nachtje slapen in het paleis met Airco! Midden in de nacht heeft Lau bijna de afstandsbediening tegen de airco gegooid omdat ze hem niet uit kreeg! We waren bijna bevroren maar het was het waard. Inmiddels snappen we de functies en is het heeeeerlijk aangenaam.
Lieve Lezers, dit was het voor nu! Er moet ook gewerkt worden in hotelletje! Ik vond de reacties maar wat mager op mijn vorige blogjes. Ik schrijf namelijk deze verhaaltjes en ben heeel benieuwd door wie ze dan allemaal gelezen worden vandaar de oproep: IK WIL REACTIES HIHI!
Kaartjes kunnen ook nog steeds gepost worden het wordt alleen via wereldstage. We hebben op de hele pietermaaiweg maar 1 brievenbus geloof ik. Je zou denken dat als je complex Pietermaai Residence heet er wel een brievenbus zit maar helaas!
Adres wereldstage:
Wereldstage
t.a.v. José Holster
Scharlooweg 75
Willemstad, Curaçao
Nou dit was het dus voor deze keer!!
Tot over 66 nachtjes!!
Kus xxxxx
Zo dat was dat!!
Ik zal proberen verder te gaan bij waar ik was gebleven….
Adres wereldstage:
Wereldstage
t.a.v. José Holster
Scharlooweg 75
Willemstad, Curaçao
Nou dit was het dus voor deze keer!!
Tot over 66 nachtjes!!
Kus xxxxx
25 Oktober 2010 - 17:16
Sanne:
Jeetje jose wat jammer dat we geen sinterklaas vieren dit jaar!;-( Jij kan echt lullen! Haha fijn dat je het zo naar je zin hebt, en we pingen he hahah doen we nu toch al bijna elke dag hahaha have fun nog xxxxx -
25 Oktober 2010 - 17:37
Erica De Lang:
He Jose,
Zo leuk hoor elke keer die verslagen en je schrijft het leuk , lachen hoor en je zit daar echt niet slecht ik denk dat je straks heimwee hebt als je weer in dit saaie dordtse stadje bent.
groetjes van gravensingel -
25 Oktober 2010 - 17:53
Leukste Zus:
Hhahah Sis. Ik lig wederom in een deuk. Jammer alleen dat ik het meeste al weet omdat ik je al dagelijks spreek! Maar toch bedankt voor dit heerlijke verhaal. Je huis is prachtig. Ik denk toch dat ik bij jouw kom slapen als ik op visite ben. volgens mij nog meer voordelen dan in Bonbini, lees: leuke onderbuurmannen.
Have fun Sissie en tot heel snel.
En oja mijn dramatische maandag is al voorbij. Succes nog even met deze dag.
XO -
25 Oktober 2010 - 19:43
Lenie:
GELEZEN!!!
WK afgelopen zondag was supergaaf!!!
Epke zilver. -
25 Oktober 2010 - 20:16
Roos:
Ik ben benieuwd naar jullie nieuwe stulpje! Wel leuk dat jullie nu zijn verhuisd, zal vast veeeeel beter zijn dan in de hugenholz :D
Ik zie je bij guuuuuus!! -
25 Oktober 2010 - 21:07
Danielle:
hi jose.
Wat een verhalen allemaal zeg. Gelukkig heb je het nog steeds naar je zin. Geniet er maar van hoor want het wordt hier alleen maar kouder en natter.
Nog heel veel plezier daar en dan zie ik je de 30 dec wel he. Hihihi.
Veel liefs danielle en kevin -
26 Oktober 2010 - 06:27
Maris:
Hey, je bent er nog!
Dat nieuwe huisje ziet er inderdaad stukken beter uit dan die slavenhutjes (al zie ik maar twee foto's, was de rest niet opgeruimd ofzo?!)
26 Oktober 2010 - 09:19
Jan En Elly:
Hay Jose
Hetis anders weer een super verhaal zeg, moet er ook echt de tijd voor nemen.Hopelijk kan je het wennen in je paleis.
groetjes en veel liefs van ons. -
26 Oktober 2010 - 15:16
Mams:
Dat huisje ziet er goed uit nu kunnen wij ons app.wel annuleren komen gewoon bij jou slapen
xxx -
05 November 2010 - 12:13
Heleen & Roland:
Bon dia Curacao’s José tje.
Meid, wat heb jij het naar je zin. Komt er nog wel wat van je stage terecht ?
Bij jou bestaat het leven op dit moment alleen maar uit feesten, shoppen en genieten en tussendoor je culturele niveau ook nog bijspijkeren met Guus Meeuwis en Brigitte Kaandorp. Dat is toch geen onderdeel van je stage opdracht ?
Lekker dat jullie een nieuw paleisje hebben gevonden en dat je ook weer een leuke auto hebt.
Dat je over de helft bent is zeker wel jammer, maar dan kan je je alvast geleidelijk aan voorbereiden op een heerlijk Hollands wintertje (zet je airco om te beginnen maar lekker koel).
Vergeet je niet alvast op te geven voor DMHC.
Vermaak je en de groetjes van je buurtjes uit een druilerig Hollandje
16 November 2010 - 13:59
Tonnie:
Ha Jose
Hier een groet van mijn .
Wat woon je mooi wat een luxe,we missen je wel vooral je spontaane lach.De spartadag is ook weer geweest, maar dat hoor je wel van je moeder heb ze ook wat te vertellen meid geniet er nog heerlijk van en een dikke knuffel van mij -
17 November 2010 - 18:54
Elly En Jan:
Hay Jose, volgens ons heb je niet zo veel meer beleefd want wij zitten eigenlijk weer op een volgend stukje te wachten, offff is het iedere dag hetzelfde: opstaan, werk, borrelen, strand en slapen. Je paleisje ziet er leuk uit hoor.
Nou nog een paar dagen en paps,mams en kaas komen er aan he, ze hebben er wel zin in hoor.
groetjes en een dikke kus van je dumpouders