1,5 maand op Dushi Korsou!!! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van José Holster - WaarBenJij.nu 1,5 maand op Dushi Korsou!!! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van José Holster - WaarBenJij.nu

1,5 maand op Dushi Korsou!!!

Door: José

Blijf op de hoogte en volg José

06 Oktober 2010 | Nederland, Amsterdam

Bon Tardi Dushi´s

Daar zijn we dan weer. Bedankt voor alle leuke reacties,mailtjes,kaartjes etc. Ik vind dat echt heeel leuk dus ga vooral zo door.

Ik ben nu ruim 5,5 week op het eiland en het voelt al echt als thuis, alleen wat minder hectisch als thuis. Om vijf uur rij ik in mijn Roze liefde naar huis en dan ben ik lekker om 5 over 5 thuis. Even wachten op de rest en dan trekken we een flesje wijn open om te vieren dat er weer 8 uur stage op zit. Dan even beslissen wat we gaan eten, dan koken, uitbuiken, gtst kijken en slapen! Gtst en slapen is eigenlijk alleen op maandag het geval. Dan zijn we nog moe van de happy hours op zondag en doen we het op maandag even wat rustiger aan.

Op dinsdag is het sinds 2 weken geleden lady´s night in ons huisje en dan zijn de mannen helaas niet toegestaan. We eten dan meestal iets buiten de deur en doen daarna nog een lekker cocktailtje bij moon of mambo! Zo ook 2 weken geleden. Na het eten wilde we ook nog een cocktailtje doen we waren alleen allemaal niet echt op ons paasbest! Je kent het wel Haar op een knot, half opgemaakt en kleding die je aandoet op dinsdag na stage;) maargoed niemand kent ons hier dus toch lekker naar het mooie Moon gegaan. Terwijl we net het eerste slokje van ons mojitotje wilde drinken kwam er een man met een camera naar ons toe! HOOOI zei die. Wat doen jullie hier op het eiland.. Wij lopen hier stage meneer.. ohh toevallig via wereldstage .. Ja meneer. .. Oke zegt die meneer wij zijn van het tijdschrift Yes en wij maken een reportage over stagiaires op Curacao. Uhmm oookee.. Ja mogen we dan een foto van jullie maken? Nou uhh oke dan hij zeg doe snel even je haar goed dan kom ik m zo maken.. Nog even niet van je coicktail drinken dames werd er gezegt en weg wassie..

Als een malle gingen alle haren los en werden er wat lipglossjes uit de tassen gevist en toen klik foto gemaakt meneer weer weg. Na een minuut of vijf was hij terug met de vraag of we misschien even een hele shoot wilde doen. Dit keer met een Cosmopolitan in de handjes en Hup hoekje hier, proostje daar, lachje links, lachje rechts. IK SCHAAMDE ME DOOD! Heeeerlijk met al die krullen in me haar GRR!! Dus jullie weten wat je te wachten staat.. Hou de Yes goed in de gaten elke week en misschien kom je miss José wel tegen!

Woensdag waren we weer eens te laat voor de kickboxles dus maar weer een weekje uitgesteld. Was ook niet erg want we zouden dat weekend met het hele huis meedoen aan een hockeytoernooi. Speciale shirtjes laten drukken zodat we er professioneel uitzouden zien. Ik ben die woensdag maar heeeel verstandig vroeg gaan slapen want ik moest de volgende dag jawel van 8 uur ‘s ochtends tot minstens 11 in de avond stagelopen. Van 8 tot 5 gewoon op kantoor gezeten en daarna een romantische avond managen voor een pasgetrouwd stel op het strand. Alles was piekfijn geregeld en ging ook helemaal goed. Het bloementjes strooien was heeelemaal een groot succes.. vraag me nog steeds af hoe dat komt hihi! Er was 1 minpuntje aan de avond en dat was dat de speciaal voor die avond beschilderde boot niet goed was vastgelegd en daardoor een heeel eindje van de kant dreef. De meneertjes van de boot kleden zich uit en gingen m halen. Opzich geeen probleem zou je denken maar deze antilianen hadden nou niet het mooiste lichaam!! Jammer maar helaas. Toen het stel ging dineren op het strand ben ik samen met collega’s ook gaan eten bij Cabana. Had het gelukkig toch goed getroffen als ik me huisgenootjes hoorde over de geweldige BBQ die zij hadden op het strand!

Na een lekker visje nog even gewerkt en toen heeeerlijk naar huis om te slapen en dan gewoon weeeer te gaan werken! ZALIG!

Snel vrijdag middag na werk nog even sportschoentjes aangeschaft want die had ik natuurlijk niet in me koffer. In plaats van vrijdagavond heeeel vroeg te gaan slapen om de volgende ochtend fris op het hockeyveld te verschijnen zijn we vrijdagavond na een powernap naar Vila Maria gegaan voor een feestje met als DJ Erick E (jullie wel bekend) Dit was nooooog leuker dan verwacht en veeelte laat lagen we in bed om alweer bijna te moeten opstaan… alhoewel ik hoorde het zoo hard regenen toen me wekker ging dat ik dacht dat het afgelast was maaaar helaaaas Lau trommelde ons allemaal ons bedje uit om aan te treden voor het toernooooi van de eeuw op BlueBay! We werden enorm enthousiast ontvangen en na 2 minuten wisten we al dat dit toernooi een stuk professioneler was dan wij hadden verwacht. Vol goede brakke moed toch aan de start verschenen in GELE POLO’s Inderdaad ons mooie shirt mochten we niet aan! Maar geel is nu eenmaal het nieuwe roze dus dit stond ook heeeel goed!! Na 3 nederlagen met als beste resultaat 7-0 tegen de uiteindelijke winnaar ging de bar open en konden we leuk met een bright in ons hand mannen spotten en de rest van de wedstrijdjes bekijken en broodjes eten want ja dat zat allemaal inbegrepen!

In de avond nog een BBQ! En die BBQ maakte echt alles goed.. Heerlijke pasta’s erbij en eindelijk een goed stukje vlees. Achteraf dus helemaaal geen spijt van onze deelname aan het toernooi. En weetje wat sinds die avond zijn de kickboxlessen van de baan en ga ik voortaan met Willemijn en Laura elke woensdag Hockeyen. Dat is tenminste gemengd en niet alleen voor vrouwen hihI!
Die zondag lekker uitgeslapen en naar het strand gegaan.We konden ook eigenlijk niks anders want we hadden allemaal onwijze spierpin Dus heerlijk boekje lezen op mijn strandbedje naast een palmboom en af en toe even zwemmen om af te koelen. Nou afkoelen heb ik niet vaak gedaan die dag. We zijn al een paar keer op het DaaiBooi strand geweest en elke keer voelde we al wat geks aan onze kuitjes. Maar die dag was echt het toppunt. Een of andere heeleee grote enge vis bijt gewoon in je kuit en blijft er dan even lekker aanhangen. Hij herkent ook mensen want nemo komt altijd eerst langs mij en pakt daarna Willemijn! We hebben nu gewoon een wond op onze kuit en gaan daar NOOOOIT MEEER ZWEMMMEN! Sorry paps en mams het was een mooi strand maar hier gaan we niet meer heen;)
Op het strand hebben we nog wat gegeten zodat we thuis na een korte douche naar wet&wild konden gaan. Na een gezellige borrel gaan slapen want er stond weer een leuke week stage op het programma. Wel een drukke week en dan gaat de tijd lekker snel en is het zoooo weer weekend!

Op vrouwenavond zijn we die week een lekker visje gaan eten bij de pondjesbrug. Was erg gezellig maar de vis op dat menu was zeker weten niet the catch of the day. Het was eerder the catch of last week of zoiets, maar dat kon de avond niet verpesten. Daarna nog een borrel in de lounge om de avond goed af te sluiten en dan is er alweer een dag om.

Woensdag is sportdag dus na een goede spaghetti a lá José (oke a lá mama) richting Blue Bay gegaan voor onze eerste hockeytraining! (Ja papa ik zit eindelijk op een teamsport) Het was echt heeeelemaal leuk! Laura en Willemijn hadden na 1 bal geslagen te hebben al zes spierscheuringen opgelopen maar ik met mijn afgetrainde lichaam had natuurlijk nergens last van;)! Na wat oefeningentjes moesten we een partijtje spelen.. Ik ben erachter gekomen dat ik toch meer een verdediger ben dan een aanvaller. Ik mis nog wat inzicht. Als ik besloten heb de bal naar iemand over te spelen is hij namelijk alweer afgepakt. Reden genoeg om dus elke week te gaan dus hatsee vanavond gaan we weer.

Op donderdag hadden we vernomen dat er een artiestje kwam optreden in mundo bizarro. Mundo Bizarro is een klein kroegje/restaurantje dat helemaal is ingericht als een oude huiskamer een beetje spaansachtig echt heel erg gezellig. Er kwam daar dus een man zingen met een gitaar,hijspeelde dan wat nam dat op speelde dat af en ging dan weer verder! Oke jullie snappen het niet maar het was in ieder geval 1 groot feest die man kon echt alles. Voor mee info zoek het op hij heet Rafael monsantos ofzo! Volgende week komt hij weer dus dan gaan we gewooon weer. Toen nog 1 dagje stage en toen was het alweer weekend. Die avond was mijn hotelgast Valerio Zeno de dj op het feestje Life is a Beach. Dus mooiste bloemige strandjurk aan en hopsakee richting mambo! JEEEMIG wat was die valerio slecht. We zijn maar vanuit een mooi hoekje mannen gaan spotten maar ook deze poging mislukte. En toen waren we moe en zijn we lekker naar huis gegaan met het idee de volgende dag vroeg op te staan voor een dagje strand…..

Het weer was de afgelopen weken al een beetje afwisselend. Die zaterdag hadden ze heel mooi weer opgegeven maar het regende toch echt. Iets later dan verwacht maar toch met zon zijn we richting westpunt gegaan met als doel grote knip. Onderweg kwamen we alleen wat wolken tegen die niet erg gewenst waren en ja in Jeepjes wordt je nat. Omdat we al zo ver op weg waren toch besloten door te rijden en maar cultureel te gaan doen. Gewoon rijden richting westpunt en kijken voor wat leuks. Toen kwamen we bij een Boka park aan. Boka’s zijn inhammen in de rotsen waar het water dan ingaat en omhoog spat. Het was een heel park met 5 verschillende Boka’s waar je per auto dan steeds naar toe moest rijden. Nou lang leven de jeepjes want met normale auto’s lukt dit nooit niet! De zon scheen inmiddels echt volop en na de fotomomentjes en 30x het opspattende water zijn we toch maar richting grote knip gegaan. Nog even 2 uurtjes wegbranden in de zon en toen hongerig verzonnen dat we naar Yanchies zouden gaan. Dat is een restaurantje van een local op westpunt. Je kan hier ook alleen maar locale gerechten eten zoals veel vis maar ook leguaan!! Yanchie de eigenaar heeft geen menu kaart maar hij komt gewoon aan tafel zitten en legt wat voor. We hadden besloten de volgende keer leguaan te eten en nu maar voor de heerlijke zeebaars met garnaaltjes te gaan. Jammie het eten was heerlijk we werden er stil van. Als afsluiting een lekker kopje koffie in de schommelstoelen. Helaas viel hier de stroom uit (gebeurd zon 5x per dag daar) en was het te donker om je kopje te vinden. Snel naar huis gereden want we hadden trek in cocktails.

Dresscode zwart en op naar Mambo. Een paar drankjes later was ik moe en ben ik (Donna) met Willemijn (fleur) en Laura (Cheryl) in de lounge gaan zitten. Als snel volgde de rest (iaaa zoo leuk zijn we) Daar nog een borrel gedaan kwam ineens de manager van Mambo met een fles wijn die nog grooter is dan ik ben.. en met 6 glazen.. WAAREN WE TOCH NET MET ZES?!? Zes keer de vraag aan elkaar heb jij dit besteld en zes keer het antwoord nee! Toen dachten we ooowkeee dit is niet voor ons, en toen kwam de vraag José wil je proeven! OH ooookeee! Het was dus wel voor ons! We zijn meteen die avond gebombardeerd tot VIP’S! hehe eindelijk snappen ze waar ik thuis hoor. Niemand mocht meer in ons loungehokje en we konden die fles wijn heleemaal van kant maken!
Een paar wijntjes later kwam de vraag of we voor Helen (onze huismama die werkt bij Mambo) een dansje wilde maken op haar bar om haar te verassen. Iedereen was enthousiast ik wat minder maar goed ik heb me daarna snel verstopt en Helen vond het leuk en dat is oook belangrijk!

Na dat verhaal naar huis toe en nog lang na lachen over een vreemde avond nog even een half uurtje naar Bermuda gegaan. Waarom weet ik even niet meert want dit is echt heelemaal niet José! Maar t was dus ook niet leuk binnen een half uur konden we eindelijk gaan slapen met weer het plan heeeeel vroeg op te staan voor een stranddag want we worden gewoon alweer WIT!

NOU DE LUCHT ZAG NOG GRIJZER DAN GRIJS! Wel mooi de tijd om te skypen en naar de Albert Heijn te gaan maar chagerijnig wordt je ervan zeg! Even gelunched met een lekker stokbroodje en toch bedacht de droge plekken weer op te zoeken. Gaan rijden zonder doel en waaar beland je dan… JUIST op de struisvogelfarm. Hahah wat heb ik gelachen zeg,, met zn allen in een grote clubcar rijden over dat park. We mochten die lelijke beesten nog voeren ook NOU DIT DOE IK NOOOOIT MEER JEEETJE WAT ENG! Het was de laatste rit van de week voor de gids en dat hebben we gemerkt. Binnen een uur waren we overal doorheen, hebben we alle grappen in twee talen gehoord en stonden we weer buiten. De meneer praatte zo standaard en snel echt je werd er gek van! Met ons brakke hoofdje konden we er wel om lachen en huisgenoot Iris die hier al 4 maanden zit maar alleen de weg van huis naar mambo en weer terug kent is ook weer een ervaring rijker. We zijn doorgereden naar de Happy Hours op Mambo en Wet&Wild en ze heeft werkelijk aan iedereen verteld dat ze bij de struisvogels was geweest hahaa! Op tijd zijn we naar huis gegaan en hebben de avonden daarvoor verwerkt.

Maandag is er lekker weer een nieuwe week begonnen en tot nu toe heb ik het al lekker druk dus dat gaat allemaal goed. Straks na werk even mijn was ophalen, kan ik ook weer schone kleren aan. Oh wat is het leven toch fijn.Deze week staan er ook weer veel leuke activiteiten op het programma. Vandaag komt Vato Gonzalez(dj) aan in Kontiki en vrijdag draait hij in vila Maria dus kunnen we weer dansen. Zaterdag avond om 00.00 maak ik een dansje met Willem en Maxima die speciaal komen voor de onafhankelijkheid van Curacao op 10.10.2010. Zondag is weer een cultuurdagje gepland naar de blauwe kamer op Boka Fluit en de natuurlijke Jacuzzi.

Ik denk dat ik jullie nu toch al wel weer een mooi verhaaltje heb verteld. Ik ga nu snel even wat verder werken en dan om vijf uur snel een Vino drinken op het feit dat we alweer over de helft van de week zijn en dus al uit mogen kijken naar het weekend.

Ik mis jullie wel al Dushi’s maar over 52 dagen komen papa mama en kaasje al en over 84 dagen ben ik er alweer om jullie lastig te vallen.. Ookaal zit ik in dubio of ik mijn vertrek even over Oud & Nieuw zou tillen maar meer daarover volgt nog. .

Kusjes voor jullie allemaal en tot snel!!

Kaartjes krijgen is leuk dus daarom hieronder voor de liefhebber nog een keer mijn adres:

Dr. M.J. Hugenholzweg 58
Vredenberg, Willemstad
Curaçao

AYOOO XXXX

• 06 Oktober 2010 - 17:02

Bianca:

Tjee, wat een geweldige belevenissen allemaal. Echt te gek !
    Dit had je toch niet kunnen denken, dus geniet er maar heerlijk van. Straks wil je niet meer terug naar ons (saaie) landje...

• 06 Oktober 2010 - 17:09

Elly En Jan:

nou jose het is weer een prachtig verslag en geniet nog maar lekker verder want voor je het weet zijn die 84 dagen weer voorbij. gr. van kusjes van jan en elly

• 07 Oktober 2010 - 07:33

Marijke:

Pff wat heb jij het druk zeg!
    Het klinkt wel allemaal erg leuk!
    Nog veel plezier!!
    -x- Marijke

• 07 Oktober 2010 - 09:03

Danielle:

Hi josje.

Wat een verhalen allemaal zeg!!!! Echt super leuk. Ik kan me echt niet voorstellen dat je nog terug wil naar het koude saaie landje hier. Dus als ik jou was zou ik toch maar iemand aan de haak slaan die daar een mooie huisje heeft. Dan hebben we er een vakantie adres bij. Hahaha. Nog heeeeeelllll veeeeellll plezier meissie en geniet er van.
    Groetjes danielle en kevin.

• 07 Oktober 2010 - 14:40

Lenie:

Veel plezier met Willem en Maxima op 9 oktober!
    Maar gedraag je wel netjes in het bijzijn van die 2 figuren.(overbodig om te schrijven natuurlijk!)

• 07 Oktober 2010 - 17:37

Lieseth:

Hallo José,
    Wat een leuke dingen heb je weer meegemaakt. Veel plezier nog en gedraag je wel hè!
    Groetjes van Gerrit en Lieseth

• 10 Oktober 2010 - 09:14

Jacqueline:

Hoi José,

Ik heb net een uurtje uitgetrokken om je laatste verhaal te lezen. Wat maak jij een hoop mee zeg! Geweldig meid, ik zou best met je willen ruilen...

Hier is het nu gelukkig ook mooi weer. Vanmiddag krijg ik de hele Sparta-bups op visite. Veel plezier nog meid. Geniet er nog van.

Jacqueline