3,5 week op dushi Curacao! (neemweerdetijd)
Door: José
Blijf op de hoogte en volg José
20 September 2010 | Nederland, Amsterdam
Bon Dia Dushi´s,
WOOOW! We zitten er al weer ruim 3,5 week!! en alles is nog steeds hopi bon!
Iedereen onwijs bedankt voor de leuke reacties op mijn verhalen! Het is leuk om te zien dat iedereen het zo enthousiast leest!! Ik hoorde maar 20 keer per dag.. Wanneer komt er weer een nieuw verhaaltje dus ben ik maar weer aan het typen gegaan.
Het lukt helaas niet om elke week een berichtje te maken want heb het zo druk als een oud baasje met leuke dingen maar ik doe me best!
Het laatste berichtje was toen ik er ongeveer een week was inmiddels zijn dat er 3,5 en heb ik mijn draai al aardig gevonden en er is zelfs een soort van ritme!
Ik begin deze week aan mijn 3e volle stageweek en ook dit wordt steeds ietsje minder saai ook al heb ik natuurlijk veel liever weekend hier. Ik ben op stage vooral bezig met deskresearch voor informatie die ik kan gebruiken in mijn marketing en communicatieplan. Verder heb ik nu ook de opdracht gekregen een klein onderzoekje uit te voeren onder de gasten. Dit vind ik vooral erg leuk omdat ik dan tenminste iets te praten heb en me een beetje tussen de gasten kan mengen en gezellig een beetje kletsen en ondertussen een vragenlijstje afnemen. Verder doe ik soms nog wat ´´nevenactiviteiten´´ zoals ze dat noemen. Aankomende donderdag bijvoorbeeld is er een speciale avond voor een pasgetrouwd stel op het strand. Mijn rol hierin is dat ik geheel in het wit gekleed het bloemenmeisje mag spelen!! NOOOU dit is een hele eer! De grote baas vond mij het meest representatief van de stagiaires haha ! Je begrijpt het al het is gebrek aan beter.. Ik mag dus leuk in een wit pakkie en een mandje vol speciale bloemen op het strand staan en wachten tot ik een mooi paadje van bloementjes kan strooien voor het bruidspaar! LUCKY ME!! Jammer van mijn donderdagavond….
Verder doe ik op stage lekker mijn ding en huppel af en toe even naar de lobby om te kijken of er nog wat BN´ers te spotten zijn! Nou dit was het wel weer over stage veel interessanter is natuurlijk de rest van de week en vooraaal de weekenden.
Nou de weekenden hier voelen nog steeds als één grote vakantie. Vrijdag middag na werk verzamelen we met zn alle in de lounge en bespreken we wat er dat weekend op de planning staat! Meestal is het op vrijdag Cabana dag, met live muziek van een antiliaan op een piano, en aansluitend daarop nemen we soms een kijkje in de Bermuda een grote openluchtdiscotheek. Op zaterdag wordt er in de ochtend door iedereen druk geskyped en gewinkeld en rond t middaguur is het baktijd en weten we niet hoe snel we naar het strand crossen. Zaterdagavond is het vaak weer feest maar laden we ook weer even op voor de zondag want op zondag moeten we gewoon weer naar het strand en in de avond is er happy hour op wet ´n wild en dat mag je dan ook echt weer niet missen.
De week daarop was wat minder standaard. Op dinsdag was het wasdag! Ik kon het allemaal niet meer aanzien en handwas is echt helemaaal niet mijn ding dus ben ik samen met huisgenoot Mike op zoek gegaan naar een wasserette. Nou ik werd er wel een beetje zenuwachtig van je ziet een hok dat een zelfgefabriceerde balie heeft en als je in dat hok naar binnen kijkt zie je alleen maar wasmachines staan en kleding door elkaar liggen.. ik kon me niet voorstellen dat ze die dag erna nog precies wist welke kleding van mij was maar goed alles is beter dan zelf wassen en ik mag natuurlijk ook niet verlangen dat ze hier me kleertjes net zo goed wassen als mamalief dat doet! Op dit soort momenten had ik mama t liefste hier;) maar goed dit is goed voor mijn ‘’zelfstandigheid’’ zal ik maar zeggen.
Na het wasserette avontuur zijn we op zoek gegaan naar het Mariott hotel om een flesje wijn te brengen voor Mariska & Robin , die de dag erna hier aan zouden komen om hun honeymoon te vieren. Na 20 keer dezelfde rotonde te hebben gereden hadden we het gevonden! Woepie wat een mooi hotel daar is mijn hokje nou net even niks bij hihi! Daarna in de roze jeep weer terug naar huis.. al moet ik zeggen dat ging niet van harte! Hij ging maar net de brug over en als ik stil stond voor het stoplicht viel die gewoon uit.. Hmmm vreemd.. de volgende dag bedacht mijn roze liefde dat hij het echt niet meer zo leuk vond! Ik begin ’s ochtends om 08.00 met werken en om kwart voor 8 werd me mede gedeeld dat ik maar met de bus naar werk moet gaan! Noujaa met de bus.. volgends een ander huisgenootje zouden de busjes die dag staken dus zat er niks anders op dan lopen…. GRRR Als ik ergens chagrijnig van wordt is al ik ’s morgens moet haasten!! Maar om 07.59 liep ik keurig netjes met de wooorden BON DIAAA het kantoor binnen de busjes reden dus gewoon wel. Mijn plan om Mariska en Robin op te wachten op het vliegveld viel ook in duigen… jaa lopen naar t vliegveld is neeet ietsje te ver!
Na het werk een huisgenootje gestrikt om mee te gaan me was ophalen.. poe wat mis ik die auto.. maaar wat was me was schoon! Hmmm het rook heerlijk, alles gestreken en opgevouwen en alles was ook nog even groot als dat het was toen ik het bracht! Ik kon het zoo in me kastje leggen!
Die avond lekker niks gedaan, genoten van een heerlijke pasta die de blonde dames hadden klaargemaakt! In ruilvoor de afwas kan ik elke keer mee-eten jammie! De rest was uit eten en aansluiten naar de grote alles voor in je studentenhuis bingo waar ze een heuse BBQ hadden gewonnen. Onder het motto eerlijk zullen we alles delen wat hier in huis geld is de hele hugenholtzweg nu eigenaar van een BBQ:)
De vrijdag was dit keer iets anders dan Cabana het was namelijk het bekende Goud&Fout feest op Mambo Beach. ’s Middags met Jill even snel otrabanda ingegaan voor wat slechte sieraden, en toen snel naar huis omdat er eerst nog een borrel was georganiseerd door onze huisbaas! Hatsee de consumpties genuttigd en als de bliksem naar huis om ons in een veelte fout pak te hijsen en naar Mambo te vertrekken! Nou leeelijk waren we maar het feestje was zeer geslaagd! Er was ook nog een Quiz, ik mocht blijkbaar niet meedoen want had geen briefje gekregen maar Willemijn was zo lief om mij in haar team op te nemen. Je moest liedjes raden.. we waren aardig op wegh maar toch steeds net mis.. gelukkig was er een mevrouw zo lief ons te helpen en die wist werkelijk ALLES!!
Hihi en wat bleek! Willemijn had gewoon gewonnen! Juichend zijn we naar de bar gerent.. maar die vrouw was wat minder enthousiast dan wij.. slurpend uit dr rietje vroeg ze om wat gegevens van 4 meter afstand en ze zou nog wel bellen! IK zit met me telefoooon in me hand maar nog steeds gewoon niks!
Maar goed we zullen die prijs krijgen!! Al moeten we er 100x om vragen hihi! De prijs was volgends ons trouwens 2 pasjes om naar alle evenementen om Mambo te kunnen! JAAA Gratis naar Guus, Jan Smit, Alain Clark en nog veel meer! Fantastisch toch!!
Zaterdag een rustdagje gehouden op het strand. Helaas werd deze wat eerder dan verwacht afgebroken omdat er wat nare wolken aankwamen en een heleboel gerommel! Het was de laatste dagen steeds al erg veel aan het onweren en regenen! (Zelfs een keer tot dwijlen toe) en we zaten op een achteraf strandje waar je na een goede regenbui niet meer vandaan komt. We zijn dus maar snel in de WITTE jeep van Laura en Willemijn gesprongen om richting huis te rijden! Het ging idd heerlijk regenen maarja je moet toch eten en omdat we ons al 4 weken aan het verheugen waren op een lekker visje zijn we op de tip van Nienke en Julia ingegaan om in een of ander restaurantje dat lijkt op een snackkar van Koebrugge met een beschilderde achterkant en plastic stoelen op het terras vis gaan eten omdat dit de lekkerste van het eiland moest zijn… NOU DAT WAS T! heerlijk!
Met de maagjes gevuld zijn we nog een drankje gaan doen op Mambo! Verder waren we allemaal en beetje moe dus zijn we lekker naar huis gegaan voor een aflevering Gossip Girl en daarna maar lekker gaan slapen! Want dat is lekker als het regent hihi! Had het gewoon koud!
De volgende dag op tijd op gestaan want Mariska & Robin zouden me komen halen voor een gezellig dagje! Eigenlijk zit je niet op bezoek te wachten tijdens je honeymoon omdat je continu op elkaars lipje wil zitten maar omdat IK ER BEN wilde ze graag een uitzondering maken. En een arme student die in een ‘hok’ woont op Curacao zegt geen nee tegen een dagje luxe in een veelte mooi hotel dus daar sta ik graag vroeg voorop ! Ik keek wederom me ogen uit in dat hotel..de kamers zijn uitgerust met een bed waar je u tegen zegt! Alle kamers hadden 2 twijfelaars als bed maar Robin & Mariska hadden als enige 1 héééééééél groot bed! Hihi (zo goed?) Het weer was deze dag fantastisch! Zooo goed dat het soms nodig was beschutting te zoeken in de privé tent die speciaaal voor Robin en Mariska op het strand was neergezet. Tussen de middag zalig gelunched met het verliefde stel om in de middag te genieten van vliegvisjes en dolfijntjes die we gewoon vanuit ons ligbedje konden zien!
Doordat Mariska nog op een roze wolkje leeft en alles door een roze bril bekijkt zag zij net iets meer dolfijntjes dan ik;)! Rond een uurtje of half zes hebben ze mij weer bij mijn hokje afgezet en was het back to real life en konden zij hun huwelijksreisje voortzetten!
Het was trouwens nog niet echt back to real life want er stond nog happy hour bij Wet & Wild op het programma! Huppa weer in een outfitje gedoken wat volgens Willemijn veeeeeeelte warm was.. en op naar Wet & Wild. Toen we de auto uitstapte hadden we al zoiets van hmmmm!! Wat waait het hard! De palmbomen lagen gewoon bijna horizontaal..In de verte was het al aardig aan het flitsen maar er was vuurwerk die avond dus dat zal het wel geweest zijn dachten we..;)!
Aangekomen op het strand waaide het zoooo hard dat je gewoon bijna niet vooruit kon komen. Willemijn en ik bedachten 1 ding we gaan nu naar huis! We hadden t koud, t was eng en er waaide zand in ons ogen. Jill daarentegen vond t leuk en stond lekker te bouncen in de wind! Na 10 minuten begon het zooo hard te regenen dat we toch maar bedacht hadden naar huis te gaan.. Gelukkig maar want het ging echt weer heeel erg te keer. Onderweg naar huis nog even gestopt om het vuurwerk te bekijken en toen met zn alle maar weer in de lounge gaan zitten! We hadden gelukkig wel wat om over te praten want onze huisgenootjes die bedacht hadden op het strand te gaan bbqen hadden autopech en dat heeft wat uurtjes geduurd maar ook dat ik gelukkig goed gekomen!
Nog even geproost om een mislukte zondagavond en toen maar in me hok gedoken!
Nu weer heerlijk naar stage en uitkijken naar het volgende weekend.
Vanmiddag of morgenmiddag na het werk nemen we weer een duikje in het zwembad ‘moon’ ontworpen door de dochter van Jan des Bouvrie! En dat is goed genieten in een zeer mooi en luxe zwembad;) Stagiaires verdienen ook luxe dus daarom is het na 5en gratis! Laat ik nou net om 5 uur klaar zijn met werken!!
Woensdag heb ik mijn eerste sportles! Tja ook hier moet ik eraan geloven. We gaan met een stel meiden naar kickboks les speciaaal voor vrouwen! De mevrouw was aan de telefoon erg streng dus ben heeeel benieuwd! Ik zal daar me volgende blog wel meer over vertellen!
Voor nu ga ik snel aan het werk ik denk dat dit toch wel alweer aardig wat leesvooer is!
Blijf vooraal berichtjes sturen want dat vind ik reuze gezellig!
Voor de geïnteresseerde nogmaals mijn adres want mijn muur is nog laaaang niet vol;)!
Dr. M.J. Hugenholtzweg 58
Vredenburg, Willemstad
Curaçao
Trouwens niet getreurd ik mis jullie allemaal echt wel hoor!! Maar ik ben gewoon nog niet klaar met alle leuke dingen op dit eiland dus ik blijf nog even!
Ayooo
xxxxxxxx
WOOOW! We zitten er al weer ruim 3,5 week!! en alles is nog steeds hopi bon!
Nog even geproost om een mislukte zondagavond en toen maar in me hok gedoken!
Nu weer heerlijk naar stage en uitkijken naar het volgende weekend.
Blijf vooraal berichtjes sturen want dat vind ik reuze gezellig!
Dr. M.J. Hugenholtzweg 58
Vredenburg, Willemstad
Curaçao
Ayooo
xxxxxxxx
20 September 2010 - 15:26
Mama:
Ik ben wel blij dat je mij nog met iets mis daar.
Geniet envan maar denk je ook nog wel een klein beetje aan je stage opdracht (grapje)
xxx mams -
20 September 2010 - 16:33
Ada:
Heej José,
Je hebt het geloof ik erg naar je zin!Gelukkig maar!Hier gaat het ook allemaal goed aan de Gravensingel.
Groetjes van ons allemaal
Ada -
20 September 2010 - 17:49
Lieseth:
Hallo José,
Wat leuk om te lezen wat je allemaal aan het doen bent op dat zonnige eiland. Geniet er maar lekker van.
Groetjes van de Van Aschjes -
20 September 2010 - 18:37
Patricia:
hoiJose,
Wat maak je veel leuke dingen mee, zeg!!En wat een leesvoer, gezellig,hoor!!
Kijk alweer uit naar je volgende blog, veel plezier nog en liefs van ons -
20 September 2010 - 21:10
Kaas:
Hi Zus,
OOo ik lig weer in een deuk! En die foto's..
Ik kan niet wachten om te komen. Introduceer me maar bij alle feestjes. Ik zal je adres nu maar evne onthouden ;) je blijft zeuren over die kaartjes. Ojaa bel of sms granny Annie even. She misses you.
XOOX -
21 September 2010 - 08:07
Yann :
Mi Dushi,
Geweldig dat het zo goed gaat met de stage en dat je weekenden zo uitgelezen 'zwaar' zijn, ik voel met je mee hier met ±13°, wind en regen maar de watertoren blijft overeind staan, geniet van je tijd op dat zonovergoten eiland,
Groetjes
Yann -
21 September 2010 - 16:54
Cynthia:
hey oud collegaatje.
wat een leuke verhalen allemaal zeg. ik hou je stiekem wel bij hoor hihi ..
volgens mij heb jij het echt super naar je zin zeg.
toevallig is een goeie vriendin van mij nu ook op curacao op huwelijksreis.
nou lieve jose ik ga je verder volgen, en heel veel genietplezier en succes nog!
xxx. -
21 September 2010 - 17:09
Willemijn:
Kittyyyyyyyyyyyyy!!! Wat een onwijs lekkere picaatjes, ik zeg daar maken we meer van ;-p -
23 September 2010 - 11:09
Chantal :
Hey dushi,
Conta bai?!! (weet ik veel hoe je het schrijft)
Effe snel ook een berichtje van mij. Je zal wel denken, wie is dit nou weer... maar dit is Chantal, collegaatje van je pa!
Ik heb even snel wat van je verslagen gelezen, klinkt wel heel erg leuk!!!! Ik zou zo met je willen ruilen..
Ik wil je veel succes verder wensen met je stage en heel veel plezier, maar dat zal vast wel lukken op dat hopi mooie Curacao!!
Groetjes Chantal. -
23 September 2010 - 21:50
Tonnie:
Ha die Josje
Wat heb jij toch en saai leven .Meid wat zou ik toch graag een keer om een hoekje kijken. En heb je de bloemen uit gestrooid ze kunnen jou ook overal voor in zetten . Maar ik ben blij voor je dat het zo goed gaat .Blijf voor al van alles genieten laat je lekker verwennen al moet je daar af en toe een keer voor afwassen.We hebben af gelopen zondag met het sparta clubje ,wie is de mol gedaan wij hadden sonja in de groep dus dan weet je het wel net Jose veel lachen maar ja je moeder was de mol ze had ons mooi tuk.
Het is leuk je verslag te lezen het gaat je goed liefs Tonnie xxx en een groet van Cor -
27 September 2010 - 09:34
Kari:
Josetje! Ik spreek je gelukkig best vaak maar toch vind ik dat je best wel weer een verhaaltje kan schrijven. Duurt zo lang! Have fun lieverd! Voor je het weet zitten we weer uren in een klaslokaal waar de regen tegen de ramen tikt.xx -
27 September 2010 - 17:19
Nienke:
heey!! wat heb jij een lol daar zeg!! Wat een leuke foto's! Mis je de kinderen op de staart ook nog, maud vraagt weleens waar is jose nou?? haha
XX Nienke -
28 September 2010 - 18:48
Anouk:
Hoi Jose,
Ik vind het leuk om te horen dat je het daar zo naar je zin hebt. Gelukkig maar.
Groetjes uit het kikkerlandje !!! -
28 September 2010 - 18:57
Bianca:
Hoi Jose,
Wat gaaf allemaal ! Geniet er maar van en zo af en toe nog iets voor school/studie doen , is ook nog mooi mee genomen.
Liefs en knuffel,
06 Oktober 2010 - 13:32
Mariska:
Ja ben er dus weer! Het was gezellig op curaçao!!! Je verhaal over onze hotelkamer klopt inderdaad helemaal. Zodra ik tijd heb om m'n foto's van m'n camera op de comp te zetten zal ik die van jou even doorsturen, kunnen ze bij je reisverslag!
En: hoe is het nou gegaan met die trouwerij bloemenmeisje? -
06 Oktober 2010 - 14:17
Elly En Jan:
hallo jose,
ben eigenlijk wel weer benieuwd naar de volgende avontuurtjes van jouw. dus schrijf maar weer snel iets op je site.
gr.je dumpmoeder