Week 1 van mijn avontuur! (neem de tijd sorry)
Door: José
Blijf op de hoogte en volg José
04 September 2010 | Nederland, Amsterdam
BON DIAA!!!
Hallo allemaal wat goed dat iedereen zo trouw mijn weblog bijhoud! Helemaal leuk! Omdat jullie zo enthousiast zijn , zal ik mezelf ook wel even van mijn enthousiaste kant laten zien. Ik ben inmiddels al ruim een week op Dushi Curacao en ik heb eigenlijk al aardig wat beleefd,gezien en gedaan dus ik zal even een weekoverzichtje schrijven.
Neem de tijd want hij is langer dan ik dacht hihi oeps!
Zaterdag overdag zijn we door de huisbaas naar het andere huis van hem gebracht. Hier zit namelijk een zwembad en wij konden op de Hughenholtzweg wel wat verkoeling gebruiken. Dus hatsee met zn zessen in de auto en naar de Telemonstraat.
Hier aangekomen werden we even geïntroduceerd als mede zwembadgebruikers en was het eigenlijk al meteen gezellig. Op deze locatie zitten veeeeeeel meer studenten dan op onze locatie dus ik heb weer onwijs veel nieuwe gezichten ontmoet daar.
Er werd ook meteen gevraagd wat we van plan waren met eten die avond! Noujaa wij weten/wisten hier zo ongeveer nog niks dus hadden ook nog geen plannen. Nou schijnt het zo te zijn dat je in een aantal restaurantjes hier voor ongeveer 10/12 gulden een lekker hapje kan eten, dit is nog geen 5 euro dus goed te doen. Gauw even onder de douche gesprongen en toen met een mannetje of 25 gaan eten bij de Tropen! Het was idd heerlijk en geen geld. Al is afrekenen met 25 goed op geld passende studenten nog best een klusje!
Aansluitend op dit gezellige etentje zijn we terug gegaan naar het huis met zwembad (makkelijk te onthouden voor de lezers) voor een lekker wijntje. De jetlag schoot er hier hard in maar het beste medicijn tegen een jetlag is keihard op stap gaan dus dat hebben we dan ook maar gedaan! Van 11 tot 12 Happy hour in wet & wild en vanuit daar naar een Afrikaans feestje op Mambo Beach. Inclusief vuurspuwers op springen veren! Precies iets voor mij haha!
De jetlag zat er nog lekker in dus toen we bijna allemaal in slaap vielen op de dansvloer zijn we toch maar naar huis gegaan! Snel douchen en slapen om dan weer veeeelte vroeg wakker te worden. Tijdens het feestje was ik aan het praten met Iwan de taxichaffeur (Ook een student met een auto die ons overal heen sjeesde) over wat de planning van zondag was. Ik wilde dolgraag naar het strand maja zonder auto kom je niet heel ver! Iwan zei ja naar welk strand wil je dan! Dus ik verkondigd dat ik graag naar een strand wilde die je altijd op de plaatjes ziet! Helee blauwe zeee, parelwit strand en visjes je kent het wel. En hatsee hij zei ooke hoelaat wil je weg! En toen alle huisgenootjes meegenomen en zondags naar het mooie strandje gegaan, want jose krijgt altijd haar zin! Woww dat was zo mooi, dan vraag je jezelf gewoon af waarom ik zo’n goed leven heb hahah! Als dat in Nederland zou zijn, zou dat helemaaaal goed zijn. Zondag avond nog even heeerlijk van de rust genoten want op maandag moest ik naar stage voor mijn kennismaking en dinsdag echt beginnen.
Maandagmiddag half 3 werd ik op het stagebureau verwacht en zij zouden mij dan brengen naar mijn stage en meegaan voor een introductiegesprek. Opgedoft en afgestoft kwam ik daar aan, moeten wachten tot 3 uur want ja het zijn antilianen en toen hatsee naar Kontiki! Komen we daar, is die begeleider waarmee ik een afspraak had gewoon weg, even de baas ophalen op het vliegveld. Wachten had geen zin dus ik moest het er maar meedoen dat ik dinsdag nog een dagje vrij was! Heee vervelend moest ik wééér naar het strand!:) WELKOM OP CURACAO werd er gezegd.
Na me afspraak een verkoelend duikje genomen op Mambo en toen eten en naar bed! Van strandliggen wordt je moe! Dinsdag werd ik me bed uit gebeld door wereldstage dat ze mijn afspraak hadden verzet naar 11 uur die dag. Dus hoplaa weer veelte warme klere aan en dit keer wel naar mijn afspraak. Het was echt een heel goed gesprek en alles klonk leuk dus ik was er klaar voor om woensdag te beginnen!
Na de afspraak NIET naar het strand gegaan want ik had samen met een huisgenoot een afspraak met een meneer Roger die Jeepjes verhuurd. Een auto is hier echt een must dus dat was wel even handig. Toen hij ons op kwam halen was zijn eerste mededeling, SORRY HIJ IS WEL ROZE!!
SORRY?? Dacht ik dat is FANTASTISCH hahah huisgenoot is ietsje minder enthousiast maar hij rijd onwijs goed dus ik hoor hem niet klagen;) Gestolen worden kan niet want dan vind ik m zo terug, het is namelijk de enige roze auto op het hele eiland hihi!
Dinsdagavond hebben we zelf gekookt, naja gekookt een lekker omeletje met groenten is ook koken toch? Snel opgegeten want om 8 uur moesten we vertrekken naar Mambo voor de wekelijkse filmavond. Deze dinsdag draaide Costa en ja omdat ik niet nog nooooit gezien had moesten we natuurijk wel aanwezig zijn. Dus hoepla broekpak aan en in de roze jeep naar Mambo! Het was zoo vreemd, er liggen gewoon een heleboel strandbedjes naast elkaar, onder de palmbomen en op groot scherm vanaf je strandbed kijk je dan de film! Oh ja vergeet de cocktail niet hihi! Ik hoef hier ’s nachts niet te dromen want t gebeurd overdag wel! Aansluitend op de film nog even een borrel gedaan op IbizaBeats en toen back to real life want me eerste werkdag was woensdag:o!
06.10 ging de wekker en was dus voor het eerst niet uit mezelf wakker geworden, chagrijnig gaan douchen en toen klaar om te werken. Je neemt hier geen vestje mee naar je werk want je denkt dat dat niet nodig was. NOUU mijn heeemel! Ik was bevroren! De airco stond op vriesstand, voortaan ga ik dus gewapend met jasje,vestje, en coltrui naar me werk. Ik ga me bemoeien met de new social media dus ik ben heelemaal thuis in twitter en facebook. Na het werk zijn wel allemaal moe maar gaan we toch maar even een hapje eten en dan hatsee slapen braaf he!
Donderdag was precies hetzelfde alleen op donderdag verzamelen alle studenten zich ´s avonds bij café de tijd! Nou dat was inderdaad gezellig ja maar poe opstaan is minder leuk. Vrijdag was het alweer bijna weekend jeeej! En dan betekend Pannenkoekendag! De mannen hebben hier heeel hard hun best opgedaan en ze waren heerlijk! Al zijn die van oma stiekem toch nog steeds het lekkerste! Oma heb ik toch een beetje aan u gedacht op u 80e verjaardag! Ik hoop dat u een leuke dag heeft gehad en in januari doen we het nog even over!!!!!
Gisteravond tijdens het eten kwam de laatste groep studenten aan en 3 daarvan werden er bij ons gedropt. Traditie is om deze mensen meteen mee op stap te nemen. 2 van de 3 zagen er vanaf maar die andere weet precies hoe het werkt! Ik denk dat ie er vandaag stil van is hihi!
Nou lieve lezeraars, ik wens jullie een fijn weekend! Ik ga naar het mooiste strandje van Curacao vandaag WOEHOEE!!!
Ohhjaaa! Ik krijg veel vragen over mijn adres, en mijn kamer ik bedoel ‘HOK’ heeft een heeeele lege muur dus ik zal het andres even onder dit bericht plaatsen;)
Zoo dit was me stukje wel zeg! Nou voorlopig weten julle genoeg over hoe het hier gaat denk ik zo!
AYOOOO!!
xxxx
Adres Curacao
Dr. M.J. Hugenholtzweg 58a
Vredenburg, Willemstad Curacao!
Neem de tijd want hij is langer dan ik dacht hihi oeps!
AYOOOO!!
xxxx
Adres Curacao
Dr. M.J. Hugenholtzweg 58a
Vredenburg, Willemstad Curacao!
04 September 2010 - 15:47
Karla:
Zo dat noemen ze nog eens werken en feesten tegelijk.
Geniet er maar van, voor je het weet ben je weer in ons kikkerlandje.
Groetjes Karla -
04 September 2010 - 17:49
Elly:
Zo dat klink allemaal goed zeg, wij gaan wel door met het klussen bij danielle en kevin uiteraard ook leuk werk natuurlijk. Bij ons blijft het allemaal wel een droom (witte stranden met palmbomen) -
05 September 2010 - 15:05
Oma Kroonen:
Ik ben toch blij dat je de pannekoeken van je oma
het lekkerts vind. In januari bak ik er wel een paar voor je of ik breng ze mee op 30 dec. naar schiphol
groetjes je Oma -
05 September 2010 - 15:08
Eliza:
ben super jarloers!!!!!! -
05 September 2010 - 18:57
Bianca En Anouk:
Wauw, dat is super. Geniet ervan.
(stiekem zijn wij wel een beetje jaloers). Wij hebben vandaag genoten van het strand in Domburg, maar is toch anders als we jouw verhaal lezen. Vertel eens wat je nu precies op je stage moet doen ?
Liefs van ons -
06 September 2010 - 12:30
Judith Isarin:
Ha José. Wat een lekker leven heb jij daar. Geniet er maar van want die 4 maanden zijn zo voorbij.
Groetjes, Judith -
06 September 2010 - 16:01
Lenie:
Te gek ,dat leventje daar!
Maar wordt er alleen maar gefeest?
Is het stage lopen bijzaak?
Geniet er van ,het is zo weer 30 december. -
08 September 2010 - 18:25
Nienke De Jong:
Hoi Jose,
Vond het heel leuk om alles te lezen ( we zijn net met de tennis`dames`een dagje weggeweest omdat je moeder nu ook Sara is en natuurlijk ging het over jou! Daarom nam ik maar eens een kijkje op deze site!
Heel veel plezier daar he! Geniet ervan!! -
09 September 2010 - 08:38
Joke(je Pleegmoeder):
Hai lieve jose
Nou ik heb het gevonden hoor.( Eindelijk he ben toch blond)
Ben blij dat je het naar je zin heb. En cher houdt mij op de hoogte van de alles. Groetjes van ons -
09 September 2010 - 12:30
Monique:
He meid,
Wat super allemaal zeg geniet er maar van voordat je het weet zit je weer hier in ons kikkerland.
Wat voor stage loop je daar eigenlijk?
Liefs Dikke kus Monique, Kalisha en Rafael. -
10 September 2010 - 13:50
Kaas:
Sisle,
Leuk je fotos! Ik ben verliefd op je auto. Als ik kom wil ik ook graag een rondje ( als hij het dan nog doet). Havee fun!
Ayooo -
12 September 2010 - 11:21
Marian Vermeij:
Hoi Jose,
Wat een enorme pechvogel ben jij! Elke dag naar het strand, koude airco op je werk. Je zult wel blij zijn dat het niet te lang duurt. Ik word er bijna jaloers van. Geniet van die leuke tijd. Groeten, Marian Vermeij -
12 September 2010 - 19:48
Chantal:
Hey Buddy!
Ziet er super uit allemaal! Ben stiekem wel een beetje jaloers hoor haha!!
Geniet ervan!! Dikke kus -
13 September 2010 - 15:05
Alianne:
Hoi Meisie,
Echt super leuk om je verhalen te lezen, ik krijg er gewoon spijt van dat ik hier nog in Nl zit en ook niet lekker in Curacao!
Je hebt er zeker nog geen moment spijt van gehad..;) En alle zenuwen dus voor niks geweest haha.
Super veel plezier nog en ik zal je blog blijven lezen, heb tijd zat hier..;)
Xjee -
14 September 2010 - 09:27
Ans En Anja:
Hoi Jose,
Kan je het een beetje wennen op het mooie Curacao.
Ans en ik komen de eerste twee weken november naar Curacao, dus maak maar vast vrij in je agenda.
Lieve groetjes, Ans en Anja